🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Виждане и разчитане на аурата

Изпращане на енергийни модели

Една древна окултна аксиома гласи: "Цялата енергия следва мисълта." Накъдето са насочени мислите ви, натам се фокусират и енергийните ви модели. Вашата аура съгласува честотата си с мислите ви. Ако сте фокусирани върху някоя важна среща, аурата ви ще настрои своята честота на съответната вибрация за сериозност - честота, която подходяща за случая. Ако очаквате с нетърпение отпуската си, в момента, в който настъпи време за нея, аурата ви ще се е настроила на релаксирана и бездействена честота. Научаването да долавяте и контролирате своята аура ви помага по-добре да осъзнавате енергийните модели на мисълта, които отдавате и възприемате по време на всекидневието си.

Вие постоянно сте изложени на въздействието на външни енергии. Тези енергии могат да навлязат в ауричното ви поле и да въздействат върху вашата балансираност. Те могат да включват всичко - от гняв и сладострастие до натиск да купите нещо. Могат да бъдат енергии на топлота и приятелство или пък манипулативни енергии. Колкото по-сензитивни станете спрямо собствената си аура, толкова повече ще можете да разпознавате и да контролирате енергиите, които допускате да навлизат или да излизат от нея.

Всеки от нас е преживял случаи, когато е влизал в някоя стая и е имал усещането, че там току-що се е случило нещо - някакъв спор или пък борба. В стаята се носи едно определено "усещане" за това. Въздухът изглежда по-плътен и изпълнен с напрежение. Самите ние ставаме малко раздразнителни. Съществуват множество подобни енергийни остатъци и проекции, които не са лесно доловими. Те много лесно могат да ви въздействат и повлияят, ако не повишите своята осъзнатост и чувствителност за тях.

В следващото упражнение вие ще работите за повишаване на своята осъзнатост за това как външните енергии могат да ви повлияят. Когато повишите своята аурична сензитивност, вие ще можете да блокирате енергиите, които пораждат стрес, както и да насочвате онези, които могат да лекуват.

  1. Седнете удобно. Отделете няколко минути за релаксация. Ако желаете, може да държите очите си затворени по време на упражнението, въпреки че това не е задължително.
  2. Протегнете напред и задръжте в това положение дланта на една от ръцете си. Насочете показалеца на другата си ръка към дланта на ръката която протегнахте напред. Пръстът ви трябва да бъде на разстояние от 7 до 15 сантиметра от нея.
  3. Вдишайте бавно и дълбоко. Докато вдишвате и издишвате, представете си как в дланта на ръката ви с насочен напред показалец се събира и натрупва енергия.
  4. Няколко минути след това започнете бавно да въртите показалеца си, описвайки с него малък кръг. Визуализирайте как поток от енергия, излизащ спираловидно от показалеца ви, създава енергиен кръг, който докосва дланта на отворената ви ръка. Не се безпокойте дали само си въобразявате това, или не, защото вие работите, за да докажете, че енергията наистина следва мисълта.
  5. Обърнете внимание какво усещате в дланта на ръката си. Както и при предишното упражнение чувството може да бъде различно за всеки отделен човек. Може да усетите как се появява кръг от топлина. Може да почувствате и някаква плътност или трептене под формата на малки окръжност и върху дланта на ръката. Понякога затварянето на очите на този етап може да помогне да почувствате по-силно съответното усещане. Колкото повече проектирате и фокусирате енергията чрез съзнанието си, толкова по-силно ще стане и усещането ви за нея.
  6. След като сте изпълнили това упражнение спрямо дланта си, опитайте да го направите и спрямо оголената си ръка. Визуализирайте и изпратете чрез показалеца си спирали от енергия към ръката си. Обърнете внимание на това, което чувствате. С времето и практиката видът усещане, което изпитвате, ще остане почти същото, но интензитетът и силата му ще нараснат. С помощта на упражнения от този вид, вие започвате да се обучавате и да се упражнявате в разпознаването на онези усещания, които ви помагат да разберете кога нещо въздейства или атакува енергийното ви поле.
  7. Една разновидност на това упражнение е то да бъде практикувано с друг човек. Нека другият човек да застане с гръб към вас. Дръжте дланите си на около 15-30 сантиметра от гърба на партньора си. Бавно отправете енергия от дланта си към гърба на партньора ви - също както направихте това към собствената си ръка. Използвайте прости геометрични фигури от рода на кръг, квадрат, триъгълник и други. Нека партньорът ви се опита да усети какво обрисувате върху него без да го докосвате. Продължавайте да правите движенията с ръката си. Докато проектирате енергията, трябва да се концентрирате.
  8. Нека партньорът ви се опита да усети и да определи фигурата, която е била очертана върху него. Обърнете внимание на описанието на усещанията му и ги сравнете с усещанията си от предишните упражнения.
  9. Постепенно увеличете разстоянието. Колко надалеч от партньора си може да стоите и той все още да усеща енергийни модели върху гърба си? По различен начин ли усещате нещата при увеличена дистанция? Обърнете внимание на своите реакции. Това повишава вашата цялостна осъзнатост за фините енергии и за въздействията им върху вас.
  10. Бавно приближете дланта си към ръката си. Обърнете внимание на всичко, което усещате. Доколко можете да доближите ръката си преди да усетите енергията от нея? Помнете, че усещането може да бъде чувство за натиск, топлина, хлад, плътност и други. То ще прилича доста на усещането, което изпитахте при упражнението за доближаване на дланите. То може да не бъде толкова силно и осезаемо, но вие трябва да бъдете в състояние да го доловите. Ако не успеете, бавно повторете процедурата. Помнете, че вие отново пробуждате своята способност съзнателно да възприемате фините енергии около вас.
Рейтинг:
4.8/5 на базата на 5 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...