Схеми за упражнения на очите

Схеми за упражнения на очите

Схема за промяна на светлинния контраст

Упражнението с тази схема изпълнява две функции. Първо, то спомага за стимулирането и упражняването на пръчиците в очите. Пръчиците са тези, които ви помагат да забележите различните интензитети на светлината. Докато цветовете се регистрират основно чрез конусите, светлината като цяло се възприема чрез пръчиците в очите. Колкото по-силно са стимулирани пръчиците, толкова по-широк ще бъде възприетият светлинен спектър.

Второ, тази схема ще подпомогне развиването на способността на очите да се "полуфокусират" с цел виждането на аурата около хората. Това полуфокусиране много прилича на разсеян поглед, чрез който по-скоро се възприема определен обект като цяло, отколкото конкретните неща в него. Всеки от нас е имал моменти по време на замечтаност, когато е използвал този поглед - сякаш взирайки се в нищото. Използването на тази схема ще ви помогне да развиете и контролирате именно този вид фокусиране. Това е фокусирането, което ще ви помогне по-лесно да видите аурата около хората.

Промяна на светлинния контрастНа тази схема е изобразена бяла звезда на черен фон. Този контраст между бяло и черно ще накара пръчиците да се научат да се адаптират по-бързо. Като краен резултат вие ще можете да виждате аурата винаги, когато поискате. Вие желаете да развиете способността си да "включвате" и "изключвате" ауричното виждане по желание. Тази схема ще ви помогне в тази насока.

Фокусирайте се в центъра на звездата. Когато се фокусирате върху звездата, опитайте се и я вижте като отвор от светлина сред тъмния фон. Използвайте притеглящото движение от първото упражнение и позволете на очите си да приближат и отдалечат този звездообразен отвор.

 Сега се концентрирайте в центъра на звездата. Фокусирайте се върху звездата и задръжте този фокус за период от 15 отброявания. А сега променете фокуса на очите си, така че да възприемете черния фон около звездата. Това "превключване" играе ролята на релаксация за очите. Вие променяте фокуса си от самата звезда към едно полуфокусирано гледане към цялата област около звездата. Пренастройвате очите си от директен фокус към полуфокусиран поглед, който обхваща цялото пространство, вместо само една определена точка.

Насочете отново фокуса си към сърцевината на самата звезда. Поддържайте го в продължение на 15 отброявания, а после прекратете концентрирането. Когато изпълнявате това, обърнете внимание на очите си - вие ще усетите как мускулите им се свиват и отпускат.

Ако имате затруднения с това, фокусирайте се в една точка и гледайте в нея в продължение на 15 отброявания. След това релаксирайте, възприемайки цялата схема. Фокусирайте се отново в тази точка, а после релаксирайте. Ако желаете, фокусирайте се от точка на точка. Докато правите това, увеличавайте времето за фокусиране.

Когато работите с тази схема, вие ще започнете да наблюдавате едно интересно явление. Когато гледате полуфокусирано, ще започнете да наблюдавате една вторична светла сянка около звездата. Това е нещо различно от пост-визуалното изображение, което се възприемаше при предното упражнение. Може да го видите само около един или два върха на звездата, но то ще се появи. В началото то ще бъде почти сиво на цвят, но в процеса на практика ще започнат да се отразяват и други цветове. Синият цвят е един от първите цветове, които се появяват. Вие отваряте ауричното си зрение.

5.0, 1 гласа
прегледи 6800

Препоръчани продукти

loading...

Коментари за Схема за промяна на светлинния контраст

  1. 1.

    Невероятно,без да съм правила каквито и да е упражнения на очите ,започнах да виждам цветовете на дъгата,около всеки предмет,това стана извднъж от само себе си,първо видях как от екрана на телевизията струий нагоре светлините лъчи на дъгата,изумих се

Подобни статии