Схеми за упражнения на очите

Схеми за упражнения на очите

Спираловидна схема

Това е схема, която спомага за подсилването на мускулите на ириса. Тя спомага за засилването на зрението в дълбочина, както и подпомага едновременната дейност на двете очи. Вие виждате повечето неща чрез двете си очи. Когато погледнете към някакъв предмет, и двете ви очи се фокусират върху него. Когато насочите погледа си от нещо близко към нещо по-отдалечено или обратно, мускулите на окото ви променят положението на лещата, така че новият предмет, който се визира, ще бъде фокусиран в ретината. Когато остарявате, за очите ви става все по-трудно да извършат това пренагласяване от отдалеченост към близост. А не би трябвало да бъде така.

При това упражнение трябва да се фокусирате в центъра на спиралата. Концентрирайте се в него. Вижте центърът като като някаква точка, намираща се дълбоко в създадения от спиралата тунел.

А сега "издърпайте назад" от този спираловиден тунел своя фокус, сякаш издърпвате навън вътрешната точка. След това променете посоката, оставяйки очите си да бъдат "издърпани" навътре. Навътре и навън. Бавно. Мислено вижте как сякаш издърпвате спиралата към вас, а след това я отдалечавате от себе си. Тя ще започне да придобива триизмерна форма.

Ако имате затруднения с това, в началото фокусирайте очите си на външната линия на спиралата и проследете извивките й, докато достигнете до центъра. След това променете посоката и тръгнете по обратния път, докато "излезете" от спиралата. Обикновено на втория или третия път започва да се усеща ефектът на "влизане" и "излизане".

Изпълнявайте това упражнение за период не по-дълъг от три или четири минути. През него вие ще усетите дейността на мускулите вътре в окото. Спрете незабавно, ако очите започнат да ви болят или да се уморяват.

4.0, 1 гласа
прегледи 10302

Препоръчани продукти

loading...

Коментари за Спираловидна схема

  1. 1.

    Невероятно,без да съм правила каквито и да е упражнения на очите ,започнах да виждам цветовете на дъгата,около всеки предмет,това стана извднъж от само себе си,първо видях как от екрана на телевизията струий нагоре светлините лъчи на дъгата,изумих се

Подобни статии

Зелена аура

Зелена аура

Учителят Спокоен, естествен, социален, естествени лечебни способности, учител, хармония, баланс. ...

Синя аура

Синя аура

Грижовният Грижлив, услужлив, чувствителен, мирен, възпитан, любящ, състрадателен, ориентиран към с...

Виолетова аура

Виолетова аура

Новаторът Мечтател, магически, теоретичен, интуитивен, творчески, иновативен, харизматичен, страсте...