PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Описание на Аурата

Какво представлява аурата

Какво представлява аурата

Структура на атомаАурата представлява енергийно поле което обгражда всеки материален обект. Всяко нещо, което има атомна структура, притежава и аура. Всеки атом представлява електрони и протони, които са в постоянно движение. Тези електрони и протони са електрически и магнитни енергийни вибрации. Атомите на живите същества са по-активни от атомите на неживата материя. Поради тази причина енергийните полета на растенията, животните и хората се възприемат по-лесно.

Човешката аура

Човешката аура представлява енергийното поле което заобикаля човешкото тяло. В историята художниците често изобразяват ореоли около древни мистици и майстори. Духовните излъчвания около главата са много лесно доловими от личността. Колкото сте по-здрави, толкова по-силно ще се излъчва светлината от тялото ви. Ореолът е символ на духовно просветление.

При един здрав човек аурата има елипсовидна или яйцевидна форма, която обкръжава тялото и се простира на 2-3 метра извън тялото. Формата, размерът, цветовете и яснотата на тези цветове са индикатор за специфични неща касаещи физическото, емоционалното, мисловното и духовно благополучие.

Аурата е уникална за всеки човек. Тя е сложна и се променя във всеки момент. Когато възприемем нещо чрез нашите сетива, тази информация се обработва в мозъка и придобива значение. Този процес оказва ефект върху тялото ни, мозъкът постоянно избраща електрически и химически сигнали надолу по гръбначния стълб. Около тези сигнали се оформят енергийни полета, които влият аурата ни и я променят постоянно. Дори мислите оказват влияние върху аурата - без значение дали виждате жълт цвят или само мислите за него, за мозъка няма разлика и в него се извършат едни и същи процеси.

Аурата съдържа много подробна информация за нас. Чрез разчитането й могат да се разберат минали събития в живота ни. Могат да се проследят физически проблеми, които сме имали и такива, които тепърва ще се появят.

Слаба и силна аураКолкото сте по-здрави, толкова по-жизнена ще бъде вашата енергия и толкова по надалеч ще се простира аурата ви извън физическото тяло. Колкото е по-силно ауричното ви поле, толкова повече енергия ще имате, за да извършвате нещата от които имате нужда. Силната аура трудно може да бъде повлияна от външна сила.

Слабите аурично полета са онези, които допускат външните влияния да им въздействат. Резултатът от това може да е възможността да бъдете по-лесно манипулирани, както и по-лесно да се уморявате. Отслабените аури пораждат чувство за неуспех, здравословни проблеми, както и неефективност в повечето или във всички житейски ситуации.

Как изглежда аурата

По принцип ние не виждаме аурата. Тя не съществува на физическото ниво на материята, а на духовно ниво, което е на по-висока вибрация. Когато се учим да виждаме аурата, ние по-скоро я чувстваме и след това интерпретираме чрез нашата визия.

Представете си пространство изпълнено със светлина. Енергийни потоци с ярки цветове, които са в постоянно движение. Тази жива енергия се движи около всеки от нас и ние сме в центъра й.

Снимане на аурата

Кирлиянова фотография на листоПрез 1939 г., Семьон Кирлиан разработва начин за снимане на аурата и провежда серия от експерименти, за да изучава различните аури на живите същества. Той открил, че болестта би могла да бъде открита чрез аурата, преди тя да се проявява във физическото тяло. Използвайки този метод, човек може да бъде третиран, преди да се развие заболяване.

Кирлияновата фотография е контактна фотография, при която обекта е пряк контакт с фотофилм, поставен върху метална плоча заредена с електричество с високо напрежение и висока честота. Съвременните аура камери използват сензори, които работят на принципа на кирлияновата фотография.

Слоеве на аурата

Енергийното тяло (или аура) има 7 основни слоя, всеки от тях, отнасящи се до физическото, умственото, емоционалното и духовното състояние на човека.  Тези слоеве предават информация между тялото (чрез системата от чакри) и непосредствената външна среда. Слоевете имат яйцевидна форма и са разположени един в друг. Всеки слой или ниво е енергийно поле с различна вибрация. По-външните слоеве са по-големи и с по-висока вибрация. Както при системата от чакри, има много повече слоеве (над 50), но те не са важни за нас докато сме във физическия живот. Всеки слой на аурата кореспондира с чакра.

Трите по-низши астрални слоя са свързани с проява на физическото и служат за да  формират вашата индивидуалност. Смята се също така, че те започват да се развиват при зачеването и се изчезват при смъртта.

СлойИмеНиво
Седми Каузално тяло Духовно ниво на аурата
Шести Селестиално тяло
Пети Етерен двойник
Четвърти Астрално тяло
Трети Ментално тяло Физическо ниво на аурата
Втори Емоционално тяло
Първи Етерно тяло
  Физическо тяло Материя
Рейтинг:
4.8/5 на базата на 17 оценки

Отзиви

инж.Георги Лазаров Кеманов

Аурата на нашата планета земя е пространствен слой с височина 450 км. Над тази височина живот не съществува.

Всеки вижда това, което носи в себе си...
Пълни глупости.
Незнам дали всичко, което е написано е верно??? Тъй като в гугъл четя за чактите, цветовете са едни, в ютуб чакрите са с др цветове, италианците ги дават чакрите с абсолютно различни цветовете и аз незнам на кой да вярвам, мога да кажс само, докато не сте сигурни, не пишете.... Тази статия трябва дс я пише човек, който е запознат много, много добре с всичко това...
test
tet
Виж още отзиви
Коментирай
loading...