PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Описание на Аурата

Подсилване и предпазване на аурата

  1. Подсилване и предпазване на аурата
  2. Предпазване от отнемане на енергия
  3. Енергийно дишане
  4. Пречистващ вихър
  5. Упражнение Средната колона
  6. Използване на напяването в работата с аурата

На определен етап от еволюцията си вие сте стигнали до убеждението, че сте нещо повече, отколкото само едно физическо тяло. Започвате да осъзнавате че в света има повече неща, отколкото виждат очите ви. Повечето хора насочват своята концентрация върху неща, които са зрими и осезаеми, но науката доказва, че ние изпитваме влиянието на множество неща, които не са видими за човешкото око.

Ако нямате представа как външните сили могат да ви въздействат, вие може да стигнете до едно общо отслабване на собствената ви енергийна система. Тази слабост може да се прояви като действително физическо заболяване или като мисловни/емоционални дисбаланси. Вашата енергийна система бива атакувана и върху нея се въздейства всеки ден. Докато не се научите да разпознавате това явление и да работите с цел да се предпазвате от нежелани влияния, вие може да откриете, че животът ви става все по-объркан и по-объркан.

Всички ние сме преживявали случаи, когато външни сили са въздействали върху енергиите ни. Много често ни влияят външни звуци, топлина или електрически натоварвания. Други хора също се намесват в енергиите ни. Някой карал ли ви е някога да се чувствате малоценни или по-низшестоящи? Били ли сте някога подтиквани да купите нещо или да участвате в някаква дейност, в която всъщност не желаете да се включите? Чувствали ли сте се някога изтощени и "изцедени" след разговор с някой? Всяко от тези неща е една намеса във вашето енергийно поле.

Ключът за предпазването на аурата лежи в самата аура. При една силна и жизнена аура негативните, изтощаващите и дисбалансиращите енергии биват отклонявани от нея. Поддържането на такава аура не е нещо трудно. Най-полезни за аурата са позитивните здравословни практики. Подходящото хранене, физическите упражнения и чистият въздух действат укрепващо на цялостното аурично поле. От друга страна липсата на физически упражнения, липсата на чист въздух, неподходящото хранене, пристрастяването към алкохол, наркотици, тютюн и други поражда износване и разкъсвания в нишките на аурата.

Освен това аурата бива твърде силно повлияна и от емоционални и мисловни състояния - в много по-голяма степен, отколкото хората го осъзнават. Продължителният стрес, емоционалните травми, мисловните дисбаланси и стресове, резките промени, притесненията, страхът и другите негативни емоции и нагласи отслабват ауричното поле. Резултатът от една отслабена аура е загубата на енергия. Започвате по-лесно да се уморявате. Ако това продължи, в нишките на ауричното поле може да се появят дупки и разкъсвания. Ще започнат да се проявяват както физически здравословни проблеми, така и други дисбаланси. Oтслабената аура има дупки, тъмни области и небалансирана и отслабена форма.

Съществуват множество лесни начини за визуализиране и укрепване на човешката аура. Слънчевата светлина действа подсилващо на ауричното поле. Същия ефект имат и физическите упражнения. Чистият въздух действа изключително витализиращо на аурата. Яденето на по-малки количества храна, но по-начесто, има твърде балансиращ ефект върху аурата. Поддържането на червата чисти подпомага за запазването на аурата силна и издръжлива. Медитацията също действа укрепващо и предпазващо. Но вие не трябва да прекалявате с тези практики. Правилната мярка във всички неща е най-полезното нещо при поддържането на жизнена аура.

Музиката също може да бъде използвана за балансиране и укрепване на ауричното поле. Грегорианските песнопения действат твърде пречистващо спрямо негативните енергии в аурата или в заобикалящата ни среда. Всички сме изпитвали сходни усещания при влизането в някоя стая, в която хората са се карали или сблъсквали по някакъв начин. Въздухът е плътен. Можете да почувствате напрежението. Звученето на Грегорианска музика за около десет минути в тази стая може да я пречисти от всички негативни енергии. Тя ще направи същото и с аурата. Някои хора имат затруднения при слушането на Грегориански напеви поради различни лични причини или разминаване във вкусовете. Ако и с вас е така, използвайте някаква класическа музика, която смятате, че ви въздейства успокояващо или ободряващо. Тя може да бъде всякаква - от Хенделовата "Музика на водата" до Бетоновата симфония "Пасторал".

Различните аромати също могат да се използват с цел да предпазят и укрепят ауричното поле. Опушването с дим, извършвано в коренната индианска традиция в Америка, е практика от този род. Опушването е процес, използващ дим и аромати от различни растения, с цел пречистване на ауричното поле или на заобикалящата среда. Ароматите, под формата на благовоние или на етерично масло, най-силно въздействат на мисловната ни същност. Етеричните масла и благовония са били използвани с цел да противодействат на ефектите от някое заболяване или неразположение, без значение дали то е физическо, емоционално, мисловно или духовно.

Най-разпространената комбинация е от градински чай и хиерохлое (Hicrochloe odorata - лат.). Ароматите действат пречистващо и балансиращо на ауричното поле. Друг широко разпространен аромат, който действа пречистващо и предпазващо на аурата, е тамянът, въпреки че заради принадлежността му към християнската традиция много хора не го използват. Като цяло тамянът наистина притежава високоенергийна вибрация, която може да бъде твърде ефективна. За хората, които работят в областта на лечението и социалните контакти, ароматът на гардения може да бъде изключително ефективен. Той спомага да не се ангажирате прекалено тясно с проблемите на другите. Той спомага за укрепване на аурата, така че да се поддържа емоционална обективност. Съществуват и други аромати, които могат да бъдат също толкова укрепващи и предпазващи аурата. Едно проучване в тази област ще ви разкрие много неща относно действените им ефекти.

Друго средство за предпазване и укрепване на аурата е кварцовият кристал или камък. Присъщата на кристала електрическа енергия ще усили и укрепи ауричното поле. Един добър експеримент за доказване на това е да накарате някой да измери аурата ви, когато не държите кристал в ръката си, а после аурата ви да бъде измерена, докато държите в ръка един кристал. Дори някой малък кристал с размер 2-3 сантиметра ще увеличи ауричното поле с 90-120 сантиметра.

Двувърхите кристали (заострени от двата си края) изключително ефективни за укрепване и засилване на аурата. Носенето на подобен кристал в джоба може да стабилизира вашата аура. Това е твърде полезно в случаите, когато знаете, че ви предстои някакво напрежение или изтощителни ситуации. Това ви помага да избегнете преумора и отпадналост.

В края на деня, когато установите, че сте изтощени или пък просто желаете да възстановите енергийните си нива, седнете или стойте прави с по един двувърх кварцов кристал в двете си ръце.

Релаксирайте и визуализирайте как енергията на кристала презарежда тялото ви и изпълва ауричното ви поле с енергия. За да подпомогнете това, извършвайте ритмично дишане. Пет-десет минути ще бъдат всичко, от което се нуждаете, за да балансирате и подсилите енергията си. Това ви помага и да промените работното състояние и нагласа на ума и да го насочите към по-релаксирано и спокойно състояние. Това ви дава възможност да оставите зад себе си служебните проблеми, защото тази процедура пречиства аурата от енергийните наслагвания, които сте пренесли със себе си от работното си място.

Следващите упражнения са много полезни при предпазването и укрепването на цялостното аурично поле. Те ви помагат да бъдете балансирани и да се енергизирате. Те спомагат и за предотвратяването на намеса от страна на нежелани сили и енергии. Колкото по-силна и жизнена поддържате аурата си, толкова по-малка ще бъде вероятността от намеса в енергиите ви.

Рейтинг:
4.6/5 на базата на 8 оценки

Отзиви

Пепина
направи си талисман за защита при Боряна Тотева или доказан посветен човек,за по евтино.Премести се да живееш другаде,което все някога ще стане,вие ще се отделите,дано не е когато вече е късно.
Искам да попитам... ако ви се налага да живеете с този човек как се предпазвате ?непрекъснато сме заедно ,на работа и в къщата,защото сме колежки.Не може по цял ден да седя в тази поза.Моля помогнете!
хармония
Енергията е безкрайна.Зареждайте и дарявайте с любов.
Vildan
pravya refleksoloji tova e masaj na krakata sled tova 4 dena lejah dokato edna uçitelka po Reykı me vdigna na kraka za sekundi
Мария
Каквато и техника да използвате - балон , златно яйце изхвърляне мислено на думите встрани от вас в кошче това в първия момент ще го вбеси защото не даваме енергия на гладен след което ще се пренасочи към друг източник на енергия .Първоначалнта енергийна атака не бива да ви плаши - това значи ,че се е сблъскал със стената ,която сам сте изградили да се предпазите .Помнете много е важно да не ви е страх - страха е антипода на любовта - не омразата!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...