PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Подсилване и предпазване на аурата

Подсилване и предпазване на аурата

  1. Подсилване и предпазване на аурата
  2. Предпазване от отнемане на енергия
  3. Енергийно дишане
  4. Пречистващ вихър
  5. Упражнение Средната колона
  6. Използване на напяването в работата с аурата

Енергийно дишане

Чистият въздух и правилното дишане са много съществени за една силна и жизнена аура. Дишането за получаване на максимум енергия в аурата трябва да бъде извършвано през ноздрите. Много хора имат лошия навик да дишат през устата, не разбирайки, че дишането през ноздрите е по-естествено и здравословно.

Дишането през устата прави личността по-податлива към заболявания. То понижава жизнеността на аурата. То дори може да отслаби организма. Между устата и белите дробове няма никаква преграда по пътя на вдишвания въздух. Прах, мръсотия и други нечисти субстанции получават свободен достъп до белите дробове. Дишането през устата позволява проникването на студен въздух в белите дробове, което може да доведе до възпаление на дихателните органи.

От друга страна дишането през ноздрите е по-витализиращо и здравословно за цялостната ви енергийна система. В носа се намират специфични повърхности за абсорбирането на прана от въздуха. Прана може да бъде отнесена към витализиращия аспект, който съществува във въздуха. Много източни техники за дишане изискват съзнателна концентрация върху върха на носа и върху цялата назална област по време на вдишване. Това подпомага абсорбирането на прана, повишава жизнеността на цялата аура и стимулира цялостната енергийна система на човешкото същество.

В ноздрите и назалните пътища се намират косъмчета, които филтрират и пресяват въздуха. Чрез лигавиците те също и затоплят този въздух. По този начин въздухът става подходящ за нежните части на белите дробове и след това вдишаният въздух става по-енергизиращ и укрепващ ауричното ви поле.

В йога лунният дъх се нарича Ида, а слънчевият дъх се нарича Пингала. Балансът между двете се определя като Сушумна. Вашата енергия притежава полярност - позитивна и негативна, мъжка и женска, слънчева и лунна. Тази дихателна техника бързо енергизира аурата и балансира полярностите на тялото. Тя също засилва и способността ви да помните и асимилирате информация. Балансира мозъчните полукълба. Тя може да бъде използвана преди да започнете да учите нещо с цел да съкратите необходимия за научаването му период от време. Може да бъде използвана и за бързо възстановяване и активизиране по време на деня.

Тази основна техника представлява редуващо се дишане, изразяващо се във вдишване през едната ноздра и издишване през другата. (Помнете, че съзнателното внимание към върха на носа, особено по време на вдишването, ще увеличи и засили ефекта от тази техника.) Ритъмът се подпомага от държането на носа с палеца и пръстите на ръката.

  1. Започнете като сложите пръстите на дясната си ръка върху носа и издишате. Поставете езика върху небцето зад предните зъби.
  2. С помощта на десният си палец запушете дясната ноздра; след това вдишайте през лявата ноздра, бавно отброявайки до четири.
  3. Все още държейки дясната ноздра запушена натиснете с пръсти и запушете и лявата ноздра, така че носът ви да бъде притиснат между палеца и другите пръсти на ръката ви. Задръжте така в продължение на 16 отброявания. (Ако никога не сте изпълнявали някакъв вид концентрирано ритмично дишане, периодът от 16 отброявания може да бъде твърде дълъг за вас. Ако това е така, намалете числото на отброяванията или бройте по-бързо. С течение на практиката си, вие ще развиете способността да задържате дъха си и за по-дълги периоди. Опитайте да вдишвате в продължение на три отброявания, да задържите въздуха в продължение на шест отброявания, а след това да издишвате в продължение на три отброявания. Постарайте се да откриете ритъма, който е най-ефективен за вас, а после го стабилизирайте.)
  4. Отдръпнете палеца си и отпушете дясната ноздра. Дръжте лявата си ноздра запушена с пръсти. Издишайте бавно през дясната ноздра в продължение на осем отброявания.
  5. Освободете носа си, вдигнете лявата си ръка и запушете с левия палец лявата ноздра. Вдишайте в продължение на четири отброявания през дясната ноздра, а после я притиснете с пръсти. Задръжте така за период от 16 отброявания.
  6. Махнете палеца си от лявата ноздра. Дръжте дясната си ноздра запушена с пръсти. Издишайте през лявата ноздра, бавно броейки до осем.

Повторете това за четири-пет вдишвания и издишвания, редувайки двете ноздри. Вдишвайте през едната ноздра, задържайте въздуха със запушени ноздри и после издишвайте през другата ноздра. Сменете ги и повторете процедурата. Направете най-малко четири-пет дишания с всяка ноздра, за да постигнете бързо възстановяване и ободряване. Това бързо ще насити цялото ви тяло и аура с енергия.

Рейтинг:
4.3/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

Пепина
направи си талисман за защита при Боряна Тотева или доказан посветен човек,за по евтино.Премести се да живееш другаде,което все някога ще стане,вие ще се отделите,дано не е когато вече е късно.
Искам да попитам... ако ви се налага да живеете с този човек как се предпазвате ?непрекъснато сме заедно ,на работа и в къщата,защото сме колежки.Не може по цял ден да седя в тази поза.Моля помогнете!
хармония
Енергията е безкрайна.Зареждайте и дарявайте с любов.
Vildan
pravya refleksoloji tova e masaj na krakata sled tova 4 dena lejah dokato edna uçitelka po Reykı me vdigna na kraka za sekundi
Мария
Каквато и техника да използвате - балон , златно яйце изхвърляне мислено на думите встрани от вас в кошче това в първия момент ще го вбеси защото не даваме енергия на гладен след което ще се пренасочи към друг източник на енергия .Първоначалнта енергийна атака не бива да ви плаши - това значи ,че се е сблъскал със стената ,която сам сте изградили да се предпазите .Помнете много е важно да не ви е страх - страха е антипода на любовта - не омразата!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...