PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Подсилване и предпазване на аурата

Подсилване и предпазване на аурата

  1. Подсилване и предпазване на аурата
  2. Предпазване от отнемане на енергия
  3. Енергийно дишане
  4. Пречистващ вихър
  5. Упражнение Средната колона
  6. Използване на напяването в работата с аурата

Използване на напяването в работата с аурата

Мантрите и напяванията се използват от езотеричната традиция и на Изток, и на Запад. Те са мощни средства за енергизиране и укрепване. "Мантра" е санскритска дума и приблизително означава "магия" или "заклинание". При мантрите и напяванията силата на звука се използва за постигането на определени цели. Мантрите и напяванията се използват, за да променят ауричното поле на личността с цел излекуване или постигане на по-висши нива на съзнание.

Когато биват използвани, мантрите и напяванията предизвикват промени в тялото, ума, емоциите или духа на личността.

Вибрацията на мантрата или напяването има пречистващ и филтриращ ефект върху ауричното поле. Това обикновено се случва поради една от следните четири причини. Случва се, защото личността вярва, че то ще се случи. Случва се и защото вие асоциирате определени представи със звуците, които след това засилват промените в енергията ви. Случва се и поради онова, което мантрите и припяванията означават. Тяхното значение "удря" върху менталното ви тяло и като резултат от това в енергийните ви модели бива форирано някакво впечатление или преживяване. Множество мантри и напявания са ефективни и само поради звуковото си въздействие, като смисълът им е без значение. Звуците въздействат върху ауричното поле и пораждат промени в него.

Напяването е процес, освобождаващ енергия, която превръща изричането на мистичните думи и звуци в нещо мистериозно и могъщо. Твърде важен е ритъмът на напяване. Напяваните мантри имат динамичен ефект. Често се дискутира въпросът колко пъти трябва да бъде изпята една мантра, преди тя да постигне някакъв ефект. Както при повечето неща, вие сами трябва да решите кое работи най-добре за вас. Обикновено за постигането на ефект са достатъчни 10-15 минути напяване.

Да се работи с напяване и мантри е лесно. Изберете някоя мантра и, ако можете, се запознайте с нейното значение. Изберете време, през което няма да бъдете прекъсвани или обезпокоявани и релаксирайте. Започнете да припявате сричка по сричка. Оставете мантрата сама да установи ритъма си - такъв, какъвто ще ви бъде удобен.

Когато спрете, вие все още трябва да чувате ехото на мантрата в ума си. Дори може да има леко жужене в ушите ви. Това са признаци, че мантрата е предизвикала някаква енергийна промяна. Но не се отчайвайте, ако не усетите тези неща. Това не означава, че мантрата не ви въздейства. Тези признаци са просто отправни точки, които да ви насочат в дейността ви.

Докато слушате ехото на мантрата в ума си, медитирайте върху асоциираните с тази мантра енергии. Вижте ги как се активират в цялото ви енергийно поле. Фокусирайте се върху това колко много светлина и енергия е пробудена около и във вас. Вижте как аурата ви, изпълнена с по-голяма вибрантност, докосва другите.

ОМ

ОМ се смята за най-мощната от всички мантри. Тя е свързана с египетския бог Амон (древноегипстски бог. идентифициран през периода на Новата Египетска държава (1600-1100 г. пp. н е.) с бога н. слънцето Ра като Амон-Ра) и в действителност символизира името на божествения Логос. "ОМ" е санскритска дума за искрата на живота - онази час от божеството, която е затворена във физическия живот.

Мнозина вярват, че съществуват няколкостотин начина за произнасяне и интониране на ОМ, всеки от които има свой уникален ефект върху аурата. Когато сложите ударението върху "О" и удължите звука, вие въздействате върху своето и върху чуждите аурични полета. Когато звукът "М" е удължаван, ефектът е по-вътрешен.

Когато произнасяте мантрата OМ, вие трябва ла се видите как се издигате над оковите на физическия живот. Трябва да визуализирате как разбивате вашите ограничаващи и възпрепятстващи ви мисловни форми. Трябва да видите как се пречиствате от енергийните отлагания, които са натрупани в аурата ви. ОМ е звукът на контакта с божеството и поради гази причина е едно средство за освобождаване на енергиите ви. Той има силата да пречиства, да сътворява и да освобождава новото, така че да можете да се придвижите към по-висше проявление на енергия.

ОМ е един зов за внимание. Той укрепва и стабилизира ауричното ви поле. Тон внася хармония и единство в частиците на фините ви тела. Цялата ви енергия се отзовава на този звук. А когато тези енергии бъдат хармонизирани, вие много по-лесно можете да възстановите здравето си и да постигнете по-значими придобивки чрез медитация.

Една разновидност на ОМ е АУМ (А-У-ММ). Този вариант улеснява визуализацията на аурата и спомага мислите ви да станат по-ясни и изкристализиращи. Той е едно утвърждение, че енергиите ви са извисени и продължават да нарастват - подобно на случая, когато, преди да започнете нещо, си казвате: "Нека да бъде!" АУМ спомага и за възстановяването от слабост и пробиви в ауричното ви поле.

Една добра визуализация, която може да бъде осъществена заедно с напяването на ОМ, е да видите санскритските букви, съставящи ОМ, върху физическото си тяло (вижте рисунката на следващата страница).

Започнете, виждайки как този символ се оформя върху тялото ви в областта на торса. След това, когато вдишвате, безгласно припейте ОМ в ума и тялото. Почувствайте как буквеният символ вибрира и събира енергия. Когато издишвате, вокализирайте ОМ. Вижте и почувствайте как буквеният символ излъчва напред потоци от чиста кристална енергия, която изпълва и укрепва цялото ви аурично поле. Продължавайте по този начин още 10-15 минути. Ще откриете, че енергийните ви резерви ще бъдат по-големи, а контактите с външни енергии няма да могат по никакъв начин да влияят върху вашата аура.

ОМ MANI PADME HUM (ОМ-МА-НИ-ПАД-МЕ-ХУМ)

Тази мантра буквално се превежда като "скъпоценността в лотоса". Тя е една от по-популярните мантри и има множество значения и съотнасяния. Вярва се, че тя свързва с енергиите на китайската богиня Куан Ин.

За Изтока Куан Ин е онова, което е Дева Мария за Запада. Тя е защитничка и лечителка на децата. Легендата твърди, че след като е постигнала просветление и е започнала да се издига над земното ниво, тя е чула човешки плач и е решила да остане на Земята и да помага на човечеството. Тя е китайската богиня на милосърдието и децата. Легендата също твърди, че може да обезсили всяко насилие, което е насочено към някой, както и че е в състояние да премине през легиони от демони и никога да не бъде наранена.

Тази мантра играе ролята на защитна сила в рамките на аурата. Тя засилва всички ваши енергийни резерви и ви помага да се предпазите от отнемане на енергия или от действия, Чрез които другите искат да се възползват от вас. Полезно е тази мантра да се използва преди участието ви в емоционални ситуации или попадането ви на места, където знаете, че може да се натрупа силно напрежение. Тя прави аурата достатъчно силна, за да ви предпази от въздействията на другите хора - били те физически или други.

Шестте срички на мантрата активизират енергии, които трансформират отлаганията в аурата ви в една пречистваща сила. Тя балансира емоциите и спомага при лечението на тялото.

ОМ - Това е цялостността на съществуването и на звука. Това е един призоваващ сигнал. Чрез резонирането на тази част от мантрата вие можете да установите връзка между ауричното си поле и това на Куан Ин.

МАНИ - Това буквално означава "скъпоценност". Става дума за един вид несубстанция, която е неподатлива на нараняване или промяна. Това е един символ на най-висшата ценност в ума. Тази дума символизира просвещение, съпроводено със състрадание и любов. Също както една скъпоценност може да премахне бедността, така и този аспект от мантрата спомага да се отстранят нехармоничните енергии от вашата аура.

ПАДМЕ - Буквално това се превежда като "лотос". Това е символ за духовно разцъфтяване и за пробуждане на по-фините енергии в ауричното ви поле. Той притежава един звук, който спомага за пречистването на енергийните отлагания, които правят мътна вашата аура. Той ви помага да ги отстраните и да асимилирате съпътстващите ги обстоятелства. Той хармонизира вашата аура.

ХУМ - Този звук е непреводим. Докато ОМ символизира безкрайния звук вътре във вас и във Вселената, ХУМ символизира крайното вътре в безкрайното. Той изразява потенциала на ауричното поле. Той пробужда вашата сензитивност към заобикалящите ви енергии и задълбочава възприемането ви относно начина, по който те ви въздействат. Той пробужда долавянето ви на физическата аура и стимулира хармонията в нея, така че да можете по-добре да възприемете и осъзнаете себе си като една енергийна система.

Както при първата мантра, релаксирайте. Затворете очи и докато вдишвате, произнесете наум мантрата. А после, докато издишвате, я кажете гласно, насочвайки я напред - сричка по сричка. Открийте собствения си ритъм. Оставете го да работи за вас. Знайте, че докато я използвате, вашата аура винаги ще бъде по-силна и по-защитена.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 7 оценки

Отзиви

Пепина
направи си талисман за защита при Боряна Тотева или доказан посветен човек,за по евтино.Премести се да живееш другаде,което все някога ще стане,вие ще се отделите,дано не е когато вече е късно.
Искам да попитам... ако ви се налага да живеете с този човек как се предпазвате ?непрекъснато сме заедно ,на работа и в къщата,защото сме колежки.Не може по цял ден да седя в тази поза.Моля помогнете!
хармония
Енергията е безкрайна.Зареждайте и дарявайте с любов.
Vildan
pravya refleksoloji tova e masaj na krakata sled tova 4 dena lejah dokato edna uçitelka po Reykı me vdigna na kraka za sekundi
Мария
Каквато и техника да използвате - балон , златно яйце изхвърляне мислено на думите встрани от вас в кошче това в първия момент ще го вбеси защото не даваме енергия на гладен след което ще се пренасочи към друг източник на енергия .Първоначалнта енергийна атака не бива да ви плаши - това значи ,че се е сблъскал със стената ,която сам сте изградили да се предпазите .Помнете много е важно да не ви е страх - страха е антипода на любовта - не омразата!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...