PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Описание на Аурата

11 признака описващи индиговите личности

Индигови деца е наименованието на един нов тип хора, който се появи масово през последните 30 години. Тези хора показват невероятен интелект и интуиция, които далеч изпреварват възрастта им. 

Настоящият списък с признаци е изготвен от терапевта Ян Йорди (Jan Yordy), бивш начален учител и детски консултант с повече от 25 години опит зад гърба си.
Разгледайте списъка и вижте дали някои от тези черти отговарят на вашата същност:

  1. Индиговите личности имат силна воля и независимо мислене. Предпочитат да правят това което искат, а не да се съобразяват със своите родители или други хора, които се опитват да им вменят определен тип на поведение.
  2. Притежават мъдрост и загриженост, която надхвърля малкия им житейски опит.
  3. Традиционното възпитание и стратегиите за дисциплина не са ефективни при тези деца. Ако се опитате да решите на сила някой проблем, обикновено ще последва мощно съпротивление.
  4. На енергично ниво индиговите личности вибрират с много по-висока честота и поради това се противопоставят на негативната енергия.
  5. Емоционално те могат да бъдат много реактивни, поради което може да проявят тревожност, депресия или избухливост, ако не са балансирани на енергийно ниво.
  6. При тях по-добре е развито дясното полукълбо на мозъка, изразяващо креативното мислене. Поради това традиционната образователна система им е скучна и безинтересна, тъй като се концентрира върху развитието на лявото полукълбо на мозъка.
  7. Често индиговите личности се диагностицират със Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD) и се нуждаят от повече движение и физически упражнения, за да запазят своята концентрация.
  8. Интуицията им е много добре развита. Те могат да виждат, чуват или предусещат неща, които изглеждат необясними.
  9. Проявяват по голяма чувствителност към замърсена околна среда и вредни храни, тъй като системата им е по-фино настроена.
  10. Когато нуждите им не са задоволени стават много взискателни и егоцентрични, но това не е истинската им природа.
  11. Индиговите личности имат невероятни дарби и потенциал, но те могат да останат неразкрити, ако не са възпитавани и приети правилно.
Рейтинг:
4.7/5 на базата на 23 оценки

Отзиви

Христо
Аз лично много обичам децата, роден съм в края на 90те и сега уча за детски учител точно с тази цел, много от децата губят голяма част от способностите си заради неправилно възпитание. Такива деца трябва да имат свобода да изучават околната среда, да си играят в калта, да се цапат, да гризът. Най - добре е когато искат да получат нещо да си го заслужат. Трябва сами да учат допускайки грешки, много от тези деца са с нисък успех в училище, но се справят изключително добре с житески ситуации. Едно такова дете трябва да бъде научено, че света е добър, че всичко е любов и в никакъв случай не трябва да се чувстват неразбрани. Учете от тях и ги подкрепяйте безрезервно.
Тя ви е обяснила, че трябва информацията и възпитанието да са под формата на игри. Иначе губят интерес
mila уж се опитва да разяснява на правилно зададен въпрос.никъде няма откъде да се научи как най просто/в случая правилно/да се възпитават правилно личностите от ново поколение.Освен да повтори че традиционното не върви при тях,да се изтъкне,колко тя самата и децата й са най-по-най /според нея/ и да пише на неправилен български /в предвид/когато самият предлог е ' пред' от който се образува предлогът '' предвид'' словосъчетанието не търпи пред себе си и друг предлог,та освен да се изтъква mila не миже да даде прилично обяснение какво е правилното,да не се напъва.повтаря гчужди фрази или се изтъква.
Георги
Леле тази статия направо си ме описва.. И настина е така поне при мен.
mila352
Cenimira - "Традиционното възпитание и стратегиите за дисциплина не са ефективни при тези деца" - това се има в предвид ;) Като индиго личност и майка на 2 такива,едното от които е на 5г.,мога да кажа,че наистина традиционни методи и остаряло мислене не действат. По принцип децата като цяло,не само индиговите, обичат игрите. Много, да не кажа всичко,което се учи в яслата/градината е под формата на игри и песни. И характерното при тези деца е,че при тях това продължава и след периода на детската градина. Колкото по-интерактивно,забавно им поднасяме знанията и възпитанието,толкова по-добре ще възприемат. Иначе започва едно тръшкане,сърдене и т.н.,от което не излиза нищо добро. Тези деца/възрастни са интроверти. Те много рядко показват истинските си чувства, дългото негодувание при тях може да отключи повече настинки,а дори и по-сериозни заболявания.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...