PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Слоеве на аурата

Слоеве на аурата

  1. Слоеве на аурата
  2. Етерно тяло - първи слой на аурата
  3. Емоционално тяло - втори слой на аурата
  4. Ментално тяло - трети слой на аурата
  5. Астрално тяло - четвърти слой на аурата
  6. Етерен двойник - пети слой на аурата
  7. Селестиално тяло - шести слой на аурата
  8. Каузално тяло - седми слой на аурата

Астрално тяло - четвърти слой на аурата

Слой Четвърти
Име Астрално тяло
Изразяване на съзнанието Аз желая, според моите убеждения.
Нужди на това ниво Взаимодействие между хората. Любов и взаимоотношения с другите, със себе си, с тялото ви и Бог.
Чакра

Съдечна чакра (Anahata)

Цвят на който реагира Зелен
Звук на който реагира "фа"
Отрицателни убеждения Желание за превъзходство
Ефект на отрицателните убеждения Блокажи в астралния слой, тъмни форми - тежест в гърдите или в сърцето, застой на енергия.

<dfn>Астрално</dfn> тяло - четвърти слой на ауратаАстралното тяло е четвъртия слой на четвъртата чакра (сърдечна). То показва капацитета ви за условна и безусловна любов.

Функции на Астралното тяло

Астралния слой се нарича мост между по-плътните, нисши вибрации на физическите нива и фините, по-висши вибрации на духовните нива. С други думи, астралния слой е не само разделителната линия, но и връзката на по-ниските три слоя с по-високите три. През този слой на аурата, преминава цялата енергия, която се движи от един свят към другия. Почти всички лечебни енергии идват от астралния слой, тъй като това е слой на любовта и условна и универсална, и е първия от духовните слоеве. Това тяло ви свързва с по-високи измерения на реалността. То е вратата към астралния свят.

Голяма част от взаимодействието между хората се осъществява на астрално ниво. Големите цветни петна се разнасят в пространството между хората, някои приятни, а други не толкова. Тази разлика се усеща много добре. Например привидно двама души може да се избягват един друг, но на енергийно ниво провеждат бурна комуникация.

Форма и структура на Астралното тяло

Астралното тяло се състои от цветни облаци, по-красиви от тези на емоционалното тяло. Докато емоционалното има тенденция да имат един и същ набор от цветове, тук има и розова светлина на любовта. То се простира от 15 до 30 сантиметра от тялото.

Когато хората се влюбват, могат да се видят красиви дъги розова светлина между техните сърца и се добавя красив розов цвят към нормалните златисти пулсации на хипофизната жлеза. От чакрите се разрастват нишки, които свързват двойката. Когато връзката приключи, тези нишки се късат и понякога причиняват силна болка.

Емоционалния опит включва сънища, фантазии, преживявания близки до смъртта, халюцинации, въображение и визия.

Събуждане на Астралното тяло

Астралното тяло се активизира чрез медитация.

Също от медитация, психически техники за развитие, техники за пътуване извън тялото (астрално), шаманските практики, осъзнато сънуване, наркотици - особено психеделитици, определени практики пранаяма, някои видове травми, биохимични дисбаланси, както и някои видове енергийни стимулации.

Реагира на зеления цвят и нота "фа" и спада към духовното ниво на съществуване.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

BULAVA22

Има още пропуснати тела, които притежаваме - Лунно тяло и Звездно тяло. Едното е нашата сянка. Второто е ограничено развито поради опасността да станем Богове.

Стоян В.
Поздрави за положения труд , но ми се струва, че има доста неточности при подредбата на фините тела в посочената графика. Първо, Менталното тяло е поставено по-ниско от Астралното (тялото на желанията). Второ, в рисунката е посочено Етерното тяло, и отделно на това-Етерен двойник (като 6-ти принцип), сякаш говорим за две различни неща. Това са синоними на един и същ носител на жизнената енергия в нас-т.нар. "прана". В теософските представи, завещани от Елена Блаватска, подредбата е както следва: 1. Физическо тяло, 2. "Линга шарира" (което можем да приемем за т.нар. "Етерен двойник" -проводникът, чрез който оживотворяващата енергия на "праната" протича в плътното тяло), 3. "Прана" (Жизненост, Жизнена сила), 4. "Кама" (което можем да приемем за т.нар. "Астрално тяло" -"Животинската душа", свързана с желанията и страстите, 5. "Манас" ("т.нар. "Ментално тяло" -съдържащо Интелектуалната способност на човек и приеман за източник на самосъзнанието, дели се на висш и низш "манас"), 6. "Будхи" ("Духовната душа", разглежда се обикновено като източник на Интуицията), 7. "Атма" (Духът, Висшият Аз, един и неделим с Абсолюта,)
биче
и откъде ги знаете всички тези неща, и кой ви ги каза и показа?
Zoia Stefanova
Bravo Vi ! Neshto dobro i polezno da nauci covek ! Izvinete ,ce pisha po tozi nacin,no aparatjt mi e bez bjlgarski ezik.
Вили
Благодаря за информацията хареса ми.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...