PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Слоеве на аурата

Слоеве на аурата

  1. Слоеве на аурата
  2. Етерно тяло - първи слой на аурата
  3. Емоционално тяло - втори слой на аурата
  4. Ментално тяло - трети слой на аурата
  5. Астрално тяло - четвърти слой на аурата
  6. Етерен двойник - пети слой на аурата
  7. Селестиално тяло - шести слой на аурата
  8. Каузално тяло - седми слой на аурата

Каузално тяло - седми слой на аурата

Слой Седми
Име Каузално тяло (кетерно)
Изразяване на съзнанието Вярвам че "Аз съм"
Нужди на това ниво Божествен ум, спокойствие. Чрез този слой ние преминаваме и ставаме едно с Божественото. Да разберем универсалната матрица,  да получим достъп до акашиевите записи и поглед в нашите минали животи
Чакра

Коронна чакра (Sahasrara)

Цвят на който реагира Виолетово
Звук на който реагира "си"
Отрицателни убеждения
Вярва че превъзхожда другите
Ефект на отрицателните убеждения Заплитания или разкъсвания в седмия слой

Каузално тяло - седми слой на ауратаКаузалното тяло е седмия слой на седмата чакра (коронна). То съдържа плана на живота или "договора на душата" и отразява целия опит и преживявания, които душата е преминала през текущия живот.

Функции на Каузалното тяло

Каузалното тяло се отнася за текущата ни инкарнация и съдържа структурата на физическото тяло и всички аурата.

Форма и структура на Каузалното тяло

Каузалното тяло е простира на около един метър около тялото и е съставено от фини златисти нишки светлина. То има форма на яйце. Външната му част е здрава и устойчива. По външната част се виждат цветни ленти светлина известни като ленти от минали животи. За по-слабо еволюирали души този слой е по-свит, докато при по развити души той се простива до всики области, до които трябва да има достъп душата. Този слой е с най-интезивна енергия.

Много малко хора твърдят че са успели да видят този слой на аурата.

Стимулиране на Каузалното тяло

Каузалното тяло се стимулира чрез специфични техники на медитация.

Реагира на виолетовия цвят и нота "си" и спада към духовното ниво на съществуване.

Рейтинг:

Отзиви

BULAVA22

Има още пропуснати тела, които притежаваме - Лунно тяло и Звездно тяло. Едното е нашата сянка. Второто е ограничено развито поради опасността да станем Богове.

Стоян В.
Поздрави за положения труд , но ми се струва, че има доста неточности при подредбата на фините тела в посочената графика. Първо, Менталното тяло е поставено по-ниско от Астралното (тялото на желанията). Второ, в рисунката е посочено Етерното тяло, и отделно на това-Етерен двойник (като 6-ти принцип), сякаш говорим за две различни неща. Това са синоними на един и същ носител на жизнената енергия в нас-т.нар. "прана". В теософските представи, завещани от Елена Блаватска, подредбата е както следва: 1. Физическо тяло, 2. "Линга шарира" (което можем да приемем за т.нар. "Етерен двойник" -проводникът, чрез който оживотворяващата енергия на "праната" протича в плътното тяло), 3. "Прана" (Жизненост, Жизнена сила), 4. "Кама" (което можем да приемем за т.нар. "Астрално тяло" -"Животинската душа", свързана с желанията и страстите, 5. "Манас" ("т.нар. "Ментално тяло" -съдържащо Интелектуалната способност на човек и приеман за източник на самосъзнанието, дели се на висш и низш "манас"), 6. "Будхи" ("Духовната душа", разглежда се обикновено като източник на Интуицията), 7. "Атма" (Духът, Висшият Аз, един и неделим с Абсолюта,)
биче
и откъде ги знаете всички тези неща, и кой ви ги каза и показа?
Zoia Stefanova
Bravo Vi ! Neshto dobro i polezno da nauci covek ! Izvinete ,ce pisha po tozi nacin,no aparatjt mi e bez bjlgarski ezik.
Вили
Благодаря за информацията хареса ми.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...