Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Аура  »  Описание на Аурата  »  Слоеве на аурата  »  Ментално тяло - трети слой на аурата

Слоеве на аурата

Слоеве на аурата

Ментално тяло - трети слой на аурата

Слой Трети
Име Ментално тяло (Мисловно)
Изразяване на съзнанието Аз мисля, според моите убеждения.
Нужди на това ниво Рационалния ум, разбиране на ситуацията по ясен, линеен и рационален начин. Също така се свързва с вашия интелект и лична сила.
Чакра

Чакра на слънчевия сплит (Manipura)

Цвят на който реагира Жълт
Звук на който реагира "ми"
Отрицателни убеждения Аз мисля че мога да бъда по-висш.
Ефект на отрицателните убеждения Нарушаване на формата на менталното тяло, разединяващи мисли.

Ментално тяло - трети слой на ауратаТретия слой на аурата се нарича Ментално тяло. Той е на още по-фин и с по-висока вибрация от емоционалния слой. Този слой е свързан с вибрационното ниво на мислите и умствените процеси, егото, както и личната сила. Има връзка с третата чакра (слънчевия сплит). Той показва мислите и нагласите на човека.

Функции на Менталното тяло

Менталното тяло улеснява познавателната способност, умението да знаем. То ни дава способност да разпознавате и да имаме мисли, вярвания, идеи и по-високи психични способности.

Този слой на аурата е енергията, която използваме да възнамеряваме или да променяме обстоятелствата, които ни заобикалят. Много хора смятат, това за магическият слой на аурата, защото това е мястото, където можете да създавате всичко което желае душата ви. Това е средство за изпълнение на съдбата ви и за тълкуване на пътя която ви води през целия живот.

Форма и структура на Менталното тяло

Менталното тяло се простира на 6 до 10 сантиметра от тялото. То е съставено от по-фина материя, от емоционалното тяло и обикновено се появява като ярка жълта светлина, излъчваща се от главата и раменете, и разширяваща се около цялото тяло. Светлината е по-силна и пулсира, когато човек се концентрира върху умствени задачи. Менталното тяло е структурирано тяло. То съдържа структурата на вашите идеи, отразяващи линейни процеси мислене и форми на мисълта ви. Колкото по-силни и по-вкоренени са тези мисли, толкова по-голяма е тяхното изражение в менталното тяло. Цветът на мисловните форми в менталния слой показва характера на емоциите ви, прикрепени към него.

Менталното тяло може много трудно да се представи, тъй като хората са започнали да го развиват и да използват интелекта съзнателно съвсем наскоро.

Съзнание на Менталното тяло

Менталното съзнание варира от разпознаването на специфичното, подробното, особеното до разпознаването на общото, всеобхватното, абстрактното.

Събуждане на Менталното тяло

Менталното тяло се активизира чрез учение, изследване, четене, някои видове енергийни стимулации, както и някои практики за медитация.

Реагира на жълтия цвят и нота "ми" и спада към физическото ниво на съществуване.

Рейтинг: 4.3/5 на базата на 3 оценки
прегледи 26081

Препоръчани продукти

Коментари за Слоеве на аурата

 1. .

  Материалите ви са чудесни. Безкрайно благодаря! Хиляди благословения :)

 2. 1.

  Благодаря за труда, който сте вложили! Съдържателни материали - достатъчно ясно поднесени!

 3. 2.

  намирам във всичко написано тук неща,които съм изпитвала,но не съм могла да си обясня;започвам да се уча;голямо браво за материала!

 4. 3.

  То може ли да се отделя от физическото тяло ?

 5. 4.

  можеш

 6. 5.

  Благодаря ви <3.

 7. 6.

  Благодаря за информацията хареса ми.

 8. 7.

  Bravo Vi ! Neshto dobro i polezno da nauci covek ! Izvinete ,ce pisha po tozi nacin,no aparatjt mi e bez bjlgarski ezik.

 9. 8.

  и откъде ги знаете всички тези неща, и кой ви ги каза и показа?

 10. 9.

  Поздрави за положения труд , но ми се струва, че има доста неточности при подредбата на фините тела в посочената графика. Първо, Менталното тяло е поставено по-ниско от Астралното (тялото на желанията). Второ, в рисунката е посочено Етерното тяло, и отделно на това-Етерен двойник (като 6-ти принцип), сякаш говорим за две различни неща. Това са синоними на един и същ носител на жизнената енергия в нас-т.нар. "прана". В теософските представи, завещани от Елена Блаватска, подредбата е както следва: 1. Физическо тяло, 2. "Линга шарира" (което можем да приемем за т.нар. "Етерен двойник" -проводникът, чрез който оживотворяващата енергия на "праната" протича в плътното тяло), 3. "Прана" (Жизненост, Жизнена сила), 4. "Кама" (което можем да приемем за т.нар. "Астрално тяло" -"Животинската душа", свързана с желанията и страстите, 5. "Манас" ("т.нар. "Ментално тяло" -съдържащо Интелектуалната способност на човек и приеман за източник на самосъзнанието, дели се на висш и низш "манас"), 6. "Будхи" ("Духовната душа", разглежда се обикновено като източник на Интуицията), 7. "Атма" (Духът, Висшият Аз, един и неделим с Абсолюта,)

Подобни статии

Синя аура

Синя аура

Грижовният Грижлив, услужлив, чувствителен, мирен, възпитан, любящ, състрадателен, ориентиран към с...
Виолетова аура

Виолетова аура

Новаторът Мечтател, магически, теоретичен, интуитивен, творчески, иновативен, харизматичен, страсте...
Бяла аура

Бяла аура

Лечителят Трансцендентални, космически, лечебната сила, по-високи измерения на съществуването, меди...
Индигова аура

Индигова аура

Търсещият истината Честен, знаещ, силно интуитивен, психически, независим, нежен, чувствителен, иск...
Взаимодействия на аурата

Взаимодействия на аурата

Само по себе си всяко енергийно поле е уникално. Не съществуват две полета, които да са напълно една...