Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Аура  »  Виждане и разчитане на а...  »  Схеми за упражнения на очите  »  Спираловидна схема

Схеми за упражнения на очите

Схеми за упражнения на очите

Спираловидна схема

Това е схема, която спомага за подсилването на мускулите на ириса. Тя спомага за засилването на зрението в дълбочина, както и подпомага едновременната дейност на двете очи. Вие виждате повечето неща чрез двете си очи. Когато погледнете към някакъв предмет, и двете ви очи се фокусират върху него. Когато насочите погледа си от нещо близко към нещо по-отдалечено или обратно, мускулите на окото ви променят положението на лещата, така че новият предмет, който се визира, ще бъде фокусиран в ретината. Когато остарявате, за очите ви става все по-трудно да извършат това пренагласяване от отдалеченост към близост. А не би трябвало да бъде така.

При това упражнение трябва да се фокусирате в центъра на спиралата. Концентрирайте се в него. Вижте центърът като като някаква точка, намираща се дълбоко в създадения от спиралата тунел.

А сега "издърпайте назад" от този спираловиден тунел своя фокус, сякаш издърпвате навън вътрешната точка. След това променете посоката, оставяйки очите си да бъдат "издърпани" навътре. Навътре и навън. Бавно. Мислено вижте как сякаш издърпвате спиралата към вас, а след това я отдалечавате от себе си. Тя ще започне да придобива триизмерна форма.

Ако имате затруднения с това, в началото фокусирайте очите си на външната линия на спиралата и проследете извивките й, докато достигнете до центъра. След това променете посоката и тръгнете по обратния път, докато "излезете" от спиралата. Обикновено на втория или третия път започва да се усеща ефектът на "влизане" и "излизане".

Изпълнявайте това упражнение за период не по-дълъг от три или четири минути. През него вие ще усетите дейността на мускулите вътре в окото. Спрете незабавно, ако очите започнат да ви болят или да се уморяват.

Рейтинг: 4.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 10473

Препоръчани продукти

Коментари за Схеми за упражнения на очите

  1. .

    Невероятно,без да съм правила каквито и да е упражнения на очите ,започнах да виждам цветовете на дъгата,около всеки предмет,това стана извднъж от само себе си,първо видях как от екрана на телевизията струий нагоре светлините лъчи на дъгата,изумих се

Подобни статии

Виждане на аурата

Виждане на аурата

Виждането на аурата е по-скоро физическо, отколкото метафизическо състояние. Всеки може да се научи ...
Измерване на аурата

Измерване на аурата

Съществуват много нови електронни приспособления, които могат да измерват енергийното поле около чов...