PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Схеми за упражнения на очите

Схеми за упражнения на очите

  1. Схеми за упражнения на очите
  2. Спираловидна схема
  3. Схема за яснота на цвета
  4. Схема за промяна на светлинния контраст
  5. Схема за движение на очите

Схема за яснота на цвета

Тази схема се състои от малки (15 см в диаметър цветни кръгове, които са разположени на бял фон. Добре е да си направите колкото е възможно по-голям брой схеми с различно оцветени кръгове в тях. Те могат да бъдат изрязани от цветна хартия. Могат да бъдат използвани и цветни парчета от плат. Вие се нуждаете най-малко от три цвята - онези, които съставят основния цветови спектър - червено, жълто и синьо. Това упражнение е още по-ефективно, ако използвате цветни кръгове за всеки от седемте цвята на дъгата - червено, оранжево, жълто, зелено, синьо, индиго и виолетово. Използвайте толкова цветове и нюанси, колкото желаете.

Аура зелен кръгС помощта на тази схема вие обучавате конусите да разпознават фини цветове, които те обикновено не регистрират. Отделете време да поставите схемата пред себе си и да разполагате в центъра й един по един всеки цветен кръг по веднъж. Взирайте се в него от 5 до 10 секунди. Ако цветът има някакво специфично име, докато гледате в него, мислено го произнесете. Вие се обучавате да разпознавате и идентифицирате фини цветови вариации. Това може да бъде правено периодично. Докато гледате телевизия, нека тези схеми с цветни кръгове в средата бъдат до вас. По време на рекламите можете да се вглеждате в някои от тях.

Когато използвате тези схеми като физическо упражнение, включете и второ, изцяло бяло табло. Тази второ, чисто бяло табло трябва да бъде окачено на едно ниво със схемата на около 30 см встрани от нея.

Фокусирайте се върху цветния кръг и се опитайте да го видите, сякаш той е триизмерно цветно топче или цветна дупка в белия квадрат. Използвайте изтеглящото движение от предишното упражнение и позволете на очите си да бъдат издърпани навътре към този червен кръг, а после да бъдат издърпани обратно навън. Повторете това няколко пъти, докато почувствате, че навлизате и излизате от тази кръгла дупка.

А сега спрете очите си върху външния край на оцветения кръг и бавно започнете да ги движите по посока на часовниковата стрелка по ръба му. Повторете това четири-пет пъти, а после сменете посоката и отново повторете четири-пет пъти това движение с очи. Движете очите, а не главата си.

Когато приключите с ротациите, бързо преместете фокуса си върху бялия квадратен картон. Върху него вероятно ще видите едно пост-визуално изображение. Пост-визуалните изображения не са част от аурата. Те обикновено изглеждат така, сякаш плуват пред таблото или пред фокусната точка. Пост-визуалното изображение в действителност показва, че вие силно сте стимулирали конусите и пръчиците. Направете пауза, отбелязвайки всяка реакция или ефект. Ако изглежда, че нищо не се случва, повторете отново упражнението, преди да преминете към друг цвят.

Част от явлението пост-визуални изображения се изразява във възприемането на допълнителни цветове. Често пъти цветният кръг ще се появи на бялата повърхност в противоположния си цвят. Това може да бъде отнесено към астралното съответствие на този цвят. Когато вибрацията се трансформира и въздейства върху по-фините нива от живота, нейната честота се променя в такава, която може по-ефективно да отрази енергията от това ниво. Онова, което е червено на материално ниво, може да се промени в зелено на астрално ниво. В светлинния спектър те са противоположни цветове, но в действителност тези два цвята са просто две различни честоти. Те са различни проявления на една и съща енергия, приложена към различни измерения на живота.

Това се нарича Закон за Обръщането, или огледален ефект. Ако погледнете в едно огледало, вие ще видите своето отражение, но в обратно положение. Вие сте зад него. Същият ефект се получава и когато гледате и възприемате фини измерения такива като астралното ниво на съществуване.

Помнете, че всички нива и всички енергии проникват във физическото ниво и действат във и върху вас. Част от това да видим и разчетем ауричните полета включва повишаване на вашата осъзнатост за тези по-фини измерения.

Евентуално бихте могли да видите и други цветове, които да заобикалят това пост-визуално изображение. Тези други цветове показват, че вие започвате да постигате резултати. Те представляват фини светлинни излъчвания, които не сте забелязали по време на началните си упражнения. Скоро след това цветовете ще започнат да се наблюдават и по време на самото въртене на очите.

Затворете очите си и ги оставете да си починат. След това продължете нататък и повторете упражнението и със следващия цвят. Обърнете внимание на нещата, които усещате. Не се обезкуражавайте, ако не успеете да видите цветове или пост-визуални изображения по време на тези първи опити. Практиката и концентрирането ще доведат до необходимите резултати. Използвайте колкото можете повече цветове по време на един 10-15 минутен период.

Цветовете и астралните им съответствия

Червено - Зелено Жълто-зелено - Червено-виолетово
Синьо - Оранжево Оранжево - Синьо-зелено
Жълто - Виолетово Жълто-оранжево - Синьо-виолетово

 

Пост-визуалното изображение на цветната схема, въпреки че не е част от аурата, показва стимулиране на конусите и пръчиците. От друга страна това пост- визуално изображение може да отразява фини цветове, които първоначално не са били възприети.

Упражнението за промяна на светлинния контраст ще стимулира едно вторично затъмняване на изобразената звезда. По този начин аурата на звездата става по-видима. 

Рейтинг:
2.7/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Нели
Невероятно,без да съм правила каквито и да е упражнения на очите ,започнах да виждам цветовете на дъгата,около всеки предмет,това стана извднъж от само себе си,първо видях как от екрана на телевизията струий нагоре светлините лъчи на дъгата,изумих се
Виж още отзиви
Коментирай
loading...